Τι είναι το χέρι της Φατίμα;

Τι είναι το χέρι της Φατίμα;

Είναι ένα σύμβολο που  η ιστορία του μετράει εκατοντάδες χρόνια και έχει ερμηνευτεί διαφορετικά από πολλές χώρες και θρησκείες.

Για τον Χριστιανισμό, ονομάζεται και χέρι της παναγίας ή χέρι της παρθένας Μαριας. Για το Ισλάμ ονομάζεται χέρι της Μύριαμ (κόρη του Μωάμεθ) ή χέρι της ΦΑΤΙΜΑ.  Για τον Βουδισμό έχει εμφανιστεί χωρίς όμως να έχει μεγάλη θέση όπως στις δύο προηγούμενες θρησκείες.

Στην Αίγυπτο το σύμβολο αυτό το συνδέουν με το σύμβολο  Mano Pantea ή χέρι όλων των θεοτήτων. Στην Μεσοποταμία (σημερινό Ιράκ) το ονόμαζαν χέρι Hamsa.

Σε όλα αυτά τα κράτη και σε όλες αυτές τις θρησκείες το σύμβολο αυτό είχε και έχει την ίδια σημασία. Η σημασία του δεν ήταν τίποτε άλλο από την καλοτυχία και την αποφυγή της κακής ενέργειας και μάτι. Όταν το χέρι της Φατιμά είναι με κλειστά δάχτυλα τότε θεωρείται ως σύμβολο για την αποφυγή της κακής ενέργειας ενώ όταν το σύμβολο αυτό εμφανίζεται με ανοιχτά δάχτυλα τότε θεωρείται ότι φέρνει καλοτυχία.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ: H φράση που λέγαμε παιδιά <<Σου κάνω καθρεφτάκι>> όπου δεν αποδεχόμασταν κάτι που μας έλεγε ο φίλος μας, προέρχεται από το χέρι της Φατίμα οπού με κλειστά δάχτυλα γίνετε ασπίδα και αποκρούει την κακή ενέργεια όπως στα παιδικά μας χρόνια το καθρεφτάκι!

#insta stories

Cart
  • No products in the cart.