Συμβουλές για να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας καινούργια!

Θυμηθείτε το συναίσθημα που νιώσατε όταν σας έκαναν δώρο ή αποκτήσατε ένα κόσμημα που τώρα πλέον έχει πάρει θέση στην κοσμηματοθήκη σας ή σε ένα κουτί χωρίς να το χρησιμοποιείτε καθόλου αφού έχει χάσει την λάμψη του γιατί το αμελήσατε και αυτό βρέθηκε εκτεθειμένο σε διάφορους κινδύνους όπου το χάλασαν ή μείωσαν την λάμψη του.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τρόπους αποφυγής κινδύνου ώστε να κρατήσετε τα κοσμήματα σας λαμπερά για πολύ καιρό.

I. Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας λαμπερά είναι ο τρόπος αποθήκευσης, καλό θα είναι να αποθηκεύετε τα κοσμήματα σας είτε σε μια μπιζουτιέρα, κοσμηματοθήκη είτε σε ένα κουτί ή πουγκί ώστε να αποφεύγουν την έκθεση σε σκόνη, υγρασία κ.ά΄.

II. Ιδανικά θα είναι να μην φέρνετε σε άμεση επαφή τα κοσμήματα σας με προϊόντα καθορισμού ( π.χ. χλωρίνη και άκου φόρτε). Η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει εντελώς το κόσμημα και να μην μπορεί να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

III. Τα κοσμήματα θα είναι ιδανικά να τα φοράτε μετά που θα βάλετε την κολόνια ή την κρέμα σώματος. Γιατί οι κρέμες και οι κολόνιες μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν τα κοσμήματα σας.

IV. Για να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας καινούργια καλό θα είναι να μην τα φοράτε όταν κάνετε μπάνιο στην θάλασσα ή στην πισίνα, γιατί είτε η αλμύρα της θάλασσας είτε τα χημικά της πισίνας που μπορεί να έχει μια πισινά μπορεί να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τα κοσμήματα σας.

V. Κατά την διάρκεια του ύπνου είναι προτιμότερο να βγάζετε από πριν τα κοσμήματα σας γιατί μπορεί να χτυπηθούν ή να τραβηχτούν με αποτέλεσμα να ανοίξουν αλυσίδες ή να φύγουν πέτρες από τα κοσμήματα.

VI. Επίσης όταν έχετε σκοπό να κάνετε το μπάνιο, ντους ή όταν θέλετε να πλύνετε τα χέρια σας καλό θα είναι να βγάζετε τα κοσμήματα πιο πριν γιατί το σαμπουάν μπορεί να αφήσει υπολείμματα ώστε να χαλάσουν την λάμψη ή να διαβρώσουν τους πολύτιμους λίθους που μπορεί να έχει τα κοσμήματα σας.

VII. Με την ίδια λογική τα κοσμήματα πρέπει να βγαίνουν όταν θα πηγαίνετε για θάλασσα και κάθεστε ώρες στον ήλιο διότι η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στα αγαπημένα σας κοσμήματα.

VIII. Τέλος θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στην επιλογή του καθαριστικού που θα επιλέξετε για τον καθαρισμό των κοσμημάτων γιατί μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το κόσμημα σας και αντί για καλό να έχουν ανάποδα αποτελέσματα.

#insta stories

Cart
  • No products in the cart.